Despre noi

Satul Corna este situat in Munții Apuseni  și face parte din arealul fostei exploatări aurifere de la Roșia Montană.

În anul 1946 în satul nostru existau 246 de șteampuri pentru prelucrarea minereului aurifer, cele mai multe asemenea mașinării pe cap de locuitor din România.

În prezent există încă foarte mult aur în pământ, dar un altfel de aur se găseste la suprafață și așteaptă să fie valorificat: patrimoniul natural, istoric, arheologic și arhitectural al acestei zone minunate.

Deși o mare parte a populației a fost expropriată și mai mult de jumătate din casele din sat au fost demolate în ultimii 15 ani, de câțiva ani lucrurile au început să se schimbe la Corna.

Patrimoniul cultural al satului a început să fie pus în valoare, iar prin realizarea acestui site intenționăm să îl facem cunoscut întregii lumi. Astfel, să atragem cât mai mulți vizitatori și susținători ai procesului de regenerare a comunității de aici.

De la tăurile (lacurile) construite pe vremea împărătesei Maria Thereza, pana la Monumentul Funerar Roman și minele pre-romane săpate cu foc și apă la poalele Pietrei Corbului – la rândul ei monument al naturii, Corna este darnică în obiective de interes turistic și în peisaje spectaculoase.

Vă îndemnăm să o vizitați și să vă bucurați de minunățiile ei alături de noi.

Împreună dăm viață satului Corna!