EvenimentParticipă

2-14 august 2020 – Tabăra de vară: Împreună dăm viață satului Corna!

Proiectul ÎMPREUNĂ DĂM VIAȚĂ SATULUI CORNA este continuarea firească a celor 3 tabere de restaurare a arhitecturii tradiționale desfășurate de Asociația RYMA între anii 2014-2016 în Corna, comuna Roșia Montană.
În anii precedenți am restaurat împreună cu studenții și voluntarii din taberele noastre o gospodărie tradițională, căminul cultural și vechea grădiniță din sat, urmând ca anul acesta să amenajam un spațiu de cazare pentru turiști în podul grădiniței pe care am transformat-o în punct de informare turistică.

Între 2-14 august va avea loc a 4-a ediție a taberei de restaurare, în care avem 15 locuri pentru studenți și 5 locuri pentru voluntari. Vor fi cursuri practice despre varul în restaurare, tencuieli, dulgherie și restaurare lemn, amenajare peisagistică și confecționare mobilier pentru spațiul public din centrul satului. Pe partea de dezvoltare turistică, vom avea un curs teoretic despre turism ecologic, vom marca un traseu tematic și vom amplasa panouri informative la cele 3 tăuri din Corna și vom dezvolta împreună site-ul www.satulcorna.ro în scopul de a atrage cât mai mulți vizitatori.

Pe partea de socializare si distractie, vom canta seara la foc de tabara, vom face excursii in zona si (noutate!) vom invata sa dansam salsa, intrucat specialistul nostru in restaurare, ecuadorianul Fidias Vasquez este si profesor de salsa! La final de tabara, aveti ocazia de a participa la Zilele Patrimoniului care speram ca vor putea fi organizate la Rosia Montana intre 14-16 august.

Participarea la tabără este GRATUITĂ. Se asigură tuturor 3 mese pe zi (mancare sanatoasa, gatita ca la mama acasa) și cazare în casă pentru primii 7 înscriși, restul participanților vor sta la cort, în grădina gospodăriei. Transportul este suportat de participanti.

Pentru înscrieri, vă rugăm să ne trimiteți un mail cu 2-3 rânduri în care motivați de ce doriți să faceți parte din acest proiect minunat. Veți primi un formular de înscriere prin care vă luați un angajament ferm pentru participarea la tabără și toate detaliile organizatorice, necesarul de bagaj etc.
Mail: satulcorna@gmail.com
Mobil: 0744152748, arh. Cristina Cândea-coordonator proiect

Inscrie-te aici.

Pentru realizarea acestui proiect avem nevoie de sponsorizari in natura, constand in hrana pentru participanti, materiale de constructie, unelte si  accesorii pentru constructii, lacuri, vopsele, dar si de bani pentru achizitionarea altor servicii necesare derularii proiectului.
Firmele care doresc sa sponzorizeze proiectul pot face o donatie GRATUTA:  20% din impozitul pe profit datorat statului il pot directiona spre campania noastra fara nici un cost, conform legii sponsorizarii, pana la 30.06.2020 sau trimestrial.


Parteneri: OAR Romania, CETM Albamont, Grupul Informativ „Trai cu Rost”, Primaria Comunei Rosia Montana si Husqvarna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *